Reactie

Noppert over Van Gaal: 'Hij is echt een fantastische man'

Noppert over Van Gaal: 'Hij is echt een fantastische man'

26-09-2022 14:04 Laatste update: 14:13
0

Andries Noppert heeft zijn eerste interlandperiode bij Oranje erop zitten. De SC-Heerenveen keeper kwam niet in actie, maar heeft desondanks met volle teugen genoten van zijn avontuur bij het Nederlands elftal. Dat vertelde hij in gesprek met Omrop Fryslân

Noppert blikt terug op zijn week bij het Nederlands elftal. "Het was een week waarin ik mee mocht trainen op een heel hoog niveau. Met hele bijzondere jongens. Veel mensen hebben een mening over dit team, maar ik heb ze meegemaakt en het zijn stuk voor stuk fantastische kerels. Een heel hecht elftal. Ik ben blij dat ik daar deel van uit mocht maken", laat hij weten. "Het niveau is veel hoger, dus je moet kijken of je mee kunt in het tempo. Het verbaasde me niets. Maar er is ook ruimte voor verbetering. Het is een mooie krachtmeting." 

Tegen Polen stond de keeper niet in het veld en zat hij ook niet op de bank. Hij werd uit de selectie gelaten. Daar had hij begrip voor. "Ik kom net om het hoekje kijken. We waren met drie spelers te veel, dus dan vind ik dat niet zo vreemd." Zondag zat hij wel op de bank. "Dat is wel bijzonder. Om er in de kleedkamer bij te zijn. Om het wedstrijdplan mee te maken, maar het is eigenlijk een beetje het standaard-riedeltje. Ik snap heus wel dat het goed is om te zien hoe dit wordt beleefd, maar daar sta ik dan ook heel nuchter in." 

Van Gaal maakte veel indruk op Noppert de afgelopen week. "Ik vind het een fantastische man. Hij is eerlijk en oprecht. Ik denk dat er niet veel trainers zijn die mensen juist weten te kietelen. Onder hem is ook nog niet verloren en dat zegt volgens mij genoeg", aldus Noppert. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie