Reactie

Driessen recht door zee: 'Hij was vooral bezig met zijn eigen wedstrijd'

Driessen recht door zee: 'Hij was vooral bezig met zijn eigen wedstrijd'

26-09-2022 11:34
0

Nederland heeft zich zondagavond verzekerd van een plek in de Final Four na de 1-0 overwinning tegen België. Valentijn Driessen liet bij De Telegraaf zijn licht schijnen over de wedstrijd. 

"Het verschil zonder Memphis en De Jong is levensgroot", begint hij. "En dan kan je zeggen, Memphis speelde niet gelukkig... Maar hij gaf wel de assist. Of nou ja, de voor-assist." Over de invulling van Marten de Roon op de plek van Frenkie de Jong, zegt hij dat de Atalanta-speler niet dezelfde bijdrage heeft: "De Jong is de architect. Als iemand anders daar speelt, met alle respect voor De Roon, heeft hij niet dezelfde inbreng. Dat is het grote verschil", schetst Driessen.

Driessen was niet onder de indruk van Vincent Janssen, die Memphis verving. "Hij was zeer ongelukkig. Dat kwam ook omdat hij bepaalde kwaliteiten gewoon niet bezit. In ieder geval was hij wel actief, maar er was heel weinig rendement. Hij is gewoon niet snel genoeg. Ook qua handelingssnelheid komt hij tekort", analyseert hij. "En hij was héél erg bezig met zijn eigen wedstrijd... Er waren twee of drie mogelijkheiden om de bal breed te leggen, maar die schoot hij dan vervolgens zelf. Hij maakte geen goede beurt", concludeert hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

No Poll