Kogel door de kerk: Rangnick neemt officieel het roer over in Manchester

Kogel door de kerk: Rangnick neemt officieel het roer over in Manchester

29-11-2021 13:16 Laatste update: 13:21
Premier League 0 Reacties

Ralf Rangnick is door Manchester United officieel aangekondigd als de nieuwe manager. De 63-jarige Duitser zal tot in ieder geval het einde van dit seizoen het stokje overnemen van Michael Carrick, daarna zal hij actief blijven bij de club in de rol van adviseur.

De geruchten waren al een aantal dagen te horen, maar United heeft de komst van Rangnick nu pas officieel gemaakt. De Duitse oefenmeester komt over van Lokomotiv Moskou, waar hij head of sports and development was. 

Rangnick heeft, zeker in Duitsland, een behoorlijke staat van dienst. Hij wordt gezien als de grote man achter de opmars van TSG Hoffenheim en RB Leipzig, waar hij zowel trainer als directeur is geweest. Rangnick staat ook bekend als een van de grondleggers van de Duitse term gegenpressung, een aanvallende manier van voetballen die onder andere Roger Schmidt wilde toepassen in zijn eerste seizoen bij PSV.

Rangnick reageert op de site van The Red Devils op zijn overstap. "Ik ga er alles aan doen om dit een succesvol seizoen voor de club te maken. De selectie zit vol met talent en heeft een mooie balans van jeugd en ervaring. Ik ga er alles aan doen om deze spelers te helpen zich verder te ontwikkelen en hun potentieel te bereiken. Dat geldt niet alleen individueel, maar ook als team." 

Er is wel werk aan de winkel voor Rangnick: United staat momenteel op een achtste plaats in de Premier League en heeft al een achterstand van twaalf punten op koploper Chelsea. De kersverse manager is wel al zeker van overwintering in de Champions League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie