Nederland kent moeilijke wedstrijd tegen België, maar wint wel 1-0

25-09-2022 22:25 Laatste update: 26-09-2022 10:45

Nederland heeft zich zondagavond van een plek in de final four verzekerd door België met 1-0 te verslaan. Het bevrijdende doelpunt werd gescoord door Virgil van Dijk, maar Oranje kende een moeilijke wedstrijd en werd bij vlagen overklast door de Rode Duivels.

Om een plek bij de Final Four te bemachtigen, mocht Nederland niet met meer dan twee doelpunten verschil verliezen. Een luxe uitgangspositie voor de mannen van Louis van Gaal. Wel moest de bondscoach het doen zonder Memphis Depay, Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners. De drie raakten allen geblesseerd in het duel met Polen.

Nederland begon onrustig aan de wedstrijd. De uitploeg creëerde meer kansen, maar Pasveer hield Nederland op de been na een knappe redding. Daarna was er een iets neutraler spelbeeld te zien, maar kreeg Van Gaal te maken met een nieuwe blessure: Steven Berghuis viel uit. Het was Cody Gakpo die hem verving. Voor rust werd er niet gescoord.

In de tweede helft namen beide partijen meer risico. Dat bracht leven in de brouwerij. Uiteindelijk trok Nederland aan het langste eind. Virgil van Dijk kopte raak na een mooie corner van Gakpo: 1-0. Die score zou ook het resultaat worden. België nam in de slotfase meer initiatief, maar faalde te scoren.

Door de overwinning bleef Nederland ongeslagen en pakte het groepswinst in League A groep 4. Daardoor is een plek in de Final Four een feit.