Nieuws

Pavard had moeite met coronaperiode: 'Zeg niet graag depressie, maar was het wel'

Pavard had moeite met coronaperiode: 'Zeg niet graag depressie, maar was het wel'

25-09-2022 17:37

Benjamin Pavard, verdediger van Bayern München, heeft zijn boekje opengedaan over de coronaperiode. De Fransman had moeite met de coronacrisis en kampte in het begin met een depressie. 

Pavard erkent dat in gesprek met L'Équipe. De verdediger vertelde hetzelfde blad in december al moeite te hebben met de veranderingen in het dagelijks leven. Nu blikt de voetballer terug en denkt hij dat hij met een depressie kampte. "Als ik opstond, had ik geen trek. Ik probeerde wel bezig te blijven door te koken en series te kijken, maar Netflix was oké voor twee minuten. Ik hou niet van het woord depressie, maar dat was het wel."

De voetballer negeerde de problemen zo lang mogelijk, totdat hij dat uiteindelijk niet meer kon. "Het zat fout in mijn hoofd. Eerst vertel je jezelf dat er niks aan de hand is. Dat het wel weer over gaat. Maar als je ziet dat het aanhoudt, dat je gaat trainen en dat je niet in een goede stemming bent, moet je in actie komen. Ik ben uit deze hele situatie gekomen als een man. Het heeft me veranderd", besluit Pavard, die hoopt dat het onderwerp depressie beter aangekaart zal worden in de voetballerij. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!