Nieuws

Seedorf: 'Kreeg na Milan geen nieuw bod, nog steeds gebrek aan donkere coaches'

Seedorf: 'Kreeg na Milan geen nieuw bod, nog steeds gebrek aan donkere coaches'

25-09-2022 17:04

Clarence Seedorf begrijpt niet dat hij als trainer zo weinig kansen heeft gekregen. De voormalig voetballer was een tijdje hoofdtrainer van AC Milan, maar kreeg vervolgens geen nieuwe biedingen. Seedorf is van mening dat er nog altijd te weinig donkere coaches actief zijn in het betaald voetbal. 

Seedorf sprak over zijn ergernissen tijdens een sportfestival in Turijn. "Ik vraag mezelf altijd af waarom ik niet dezelfde kansen heb gekregen in Italië", laat Seedorf optekenen door Italiaanse media. "Hier zijn twee van mijn kinderen geboren en ik denk niet dat het land racistisch is. Er zijn uiteraard racisten, maar het land zelf is dat niet."

"Als je kijkt naar de trainers die na mij kwamen en ziet dat zij meteen een nieuwe aanbieding kregen na Milan, is het raar dat mij niets werd geboden", vervolgt Seedorf. "Ik was twintig jaar actief in Italië. Soms zeiden ze dat ze geen biedingen hadden die goed genoeg voor me waren, maar vertel me het bod dan, dan kan ik het zelf bepalen", sneert Seedorf. 

"Het is niet alleen in Italië", verzekert de oud-voetballer. "Overal in de wereld zijn haast geen donkere trainers. Uiteindelijk ben ik naar China gegaan omdat ik van reizen hou en van elk project iets moois wil maken. Het is echter teleurstellend om te blijven zien", besluit Seedorf. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!