Nieuws

Invaller Vormer geeft visitekaartje af: 'De verhaaltjes mogen nu stoppen'

Invaller Vormer geeft visitekaartje af: 'De verhaaltjes mogen nu stoppen'

29-11-2021 11:36

Ruud Vormer kan al een tijdje niet meer rekenen op een basisplaats bij Club Brugge. Tegen KRC Genk gaf hij zijn visitekaartje af, door de assist te verzorgen bij het winnende doelpunt (3-2). Club Brugge-coach Philippe Clement weifelend op de situatie van zijn aanvoerder.

De Nederlander kwam in minuut 72 binnen de lijnen en zag zijn ploeg vrijwel direct op achterstand komen. Via Noa Lang en Frederico Ricca (assist Vormer) werd het tij gekeerd. Na afloop van de wedstrijd kreeg Clement logischerwijs vragen over Vormer. "Ruud zal altijd onze aanvoerder zijn. Er is een heel duidelijk gesprek geweest, met mij, Ruud en het bestuur", stelt hij tegenover T1, geciteerd door Het Nieuwsblad.

Clement licht toe wat er in het gesprek naar voren is gekomen. "Daarin is gezegd dat hij niet elke wedstrijd zou spelen dit seizoen, maar dat hij wel altijd onze kapitein zou zijn. Want hij verdient dat. Ik hoop niet dat ik dit de komende maanden moet blijven herhalen. Kijk: op de bank zitten hoort erbij."

De oefenmeester van Club Brugge is het zat dat hij telkens uitleg verschuldigd is. "Het gaat maar om één zaak: als je op het veld staat, moet je je clubkleuren en je team verdedigen. Dat is vandaag gebeurd. Dus die verhaaltjes mogen vanaf nu stoppen", besluit Clement, die met Brugge derde staat in de Jupiler Pro League

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!