Nieuws

Uitspraken Van Gaal maken wat los bij Belgische selectie: 'Geeft ons motivatie'

Uitspraken Van Gaal maken wat los bij Belgische selectie: 'Geeft ons motivatie'

25-09-2022 12:56 Laatste update: 13:49
0

De uitspraken van Oranje-bondscoach Louis van Gaal hebben wat losgemaakt in de Belgische selectie. De Rode Duivels zijn uiterst gemotiveerd om het duel met het Nederlands elftal winnend af te sluiten.

Van Gaal vertelde op de persconferentie dat hij dacht dat Oranje zou gaan winnen van België zondagavond in de Johan Cruijff Arena. Toby Alderweireld denkt er het zijne van. "Die woorden geven iets van motivatie", aldus de ervaren verdediger van Royal Antwerp FC op de persconferentie.

De kwaliteiten van Oranje staan buiten kijf volgens de stopper. "Het zal niet gemakkelijk worden, maar als wij goed zijn, kunnen we van iedereen winnen. Dus ook van Nederland. We hebben heel veel kwaliteit en we kunnen ze pijn doen", aldus Alderweireld. "Het is aan ons om te laten zien dat we de 'Rode Duivels' zijn. We zijn gebrand om een goed resultaat te halen."

België verloor het vorige duel in eigen huis met 1-4 van Oranje. Toch heersen er geen revanchegevoelens volgens bondscoach Roberto Martínez. "We willen namelijk altijd beter worden", aldus de trainer, die hoopt te winnen van het Nederlands elftal. "We willen deze klus klaren. Dit is het derde seizoen in de Nations League en we willen voor de tweede keer bovenaan eindigen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie