'Rangnick-deal nadert: Man United maakt nieuws binnen 24 uur wereldkundig'

'Rangnick-deal nadert: Man United maakt nieuws binnen 24 uur wereldkundig'

Ralf Rangnick wordt voor dinsdagmiddag aangesteld als interim-manager van Manchester United, weet The Athletic. De Duitser maakt het seizoen op Old Trafford af na het ontslag van Ole Gunnar Solskjaer.

Journalist David Ornstein van The Athletic onthult verdere details over de aanstelling van Rangnick, die overkomt van Lokomotiv Moskou, waar hij head of Sports and Development was. In principe maakt Rangnick het lopende seizoen af, om dan plaats te maken voor een andere manager. Wel blijft Rangnick verbonden bij de club in een andere functie. Naar verluidt heeft de Duitser zelf gesproken met de clubleiding op Old Trafford, zonder zaakwaarnemers of andere tussenpersonen.

Ornstein meldt dat Rangnick deze week het stokje overneemt van Michael Carrick, die tijdens zijn vuurdoop in de Premier League met 1-1 gelijkspeelde tegen Chelsea. Mits hij zijn werkvergunning tijdig rond heeft, kan Rangnick donderdag tegen Arsenal al plaatsnemen op de bank. Lukt dat niet, debuteert hij komend weekend tegen Crystal Palace als manager.

De aanstelling van de 63-jarige voetbalgoeroe heeft een positief bijeffect voor Manchester United. Paul Pogba zou geïnteresseerd zijn in de spelopvatting van de Duitser, waardoor hij geen winterse transfer wil forceren. Het contract van de Fransman loopt komende zomer wel af, waardoor The Mancunians in januari wellicht toch van hem af willen, om geld aan hem over te houden. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie