Nieuws

'Israëlische bondscoach kan zijn geluk niet op en opent de deur voor Zahavi'

'Israëlische bondscoach kan zijn geluk niet op en opent de deur voor Zahavi'

25-09-2022 10:05

Door de overwinning van Israël op Albanië zaterdagavond heeft de ploeg van bondscoach Alon Hazan promotie afgedwongen naar de A-Divisie van de Nations League. Een reden tot een feestje waar de bondscoach aangaf dat Eran Zahavi altijd terug kan komen.

Israël won in extremis de thuiswedstrijd tegen Albanië. Lange tijd leek het al de goede kant op te gaan in Tel-Aviv totdat Myrto Uzuni de Albanezen op gelijke hoogte bracht. Na geschutter in de defensie zette Tai Baribo in de 92e minuut het thuisland weer op voorsprong waarna promotie werd gevierd. "Ik ben vooral blij omdat wij meestal degenen zijn die in de laatste minuut verliezen", vertelde Hazan na afloop.

Op de vooravond van Rosh Hashanna, de start van het Joodse Nieuwjaar, gaf de nationale ploeg het land een reden tot een feestje. "Ik ben blij ik dat de mensen een paar vrolijke dagen heb bezorgd. Er waren 30 duizend mensen gekomen om ons te steunen. Daar ben ik blij mee, want ik wilde de nationale ploeg teruggeven aan het volk. Als zij zich daarmee kunnen identificeren, geeft dat de spelers op het veld kracht, ook als ze moe worden."

Ook ging de bondscoach in op de siutautie van sterspeler Eran Zahavi. De voormalig PSV’er maakt geen deel uit van de selectie nadat zijn slaapwensen niet werden gehonoreerd door de bond. Hierdoor besloot Zahavi zich niet te melden bij de nationale selectie en leek hij zelfs de deur volledig te sluiten. Echter hoopt Hazan dat de Israëlisch topscorer aller tijden weer tot bedaren komt. "Ik zou willen dat Zahavi onderdeel was van het team en deze overwinning met ons vierde. De deur staat altijd open voor hem."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!