Nieuws

Kritiek aan adres van Berghuis: 'Hij beschikt daar niet over als middenvelder'

Kritiek aan adres van Berghuis: 'Hij beschikt daar niet over als middenvelder'

24 september - 22:21
3

Rinus Israël is van mening dat Steven Berghuis tekortschiet als nummer tien. De speler die van origine op de rechtsbuitenpositie speelde, is bij Ajax en het Nederlands elftal omgeschoold tot nummer tien en heeft volgens de oud-voetballer niet genoeg duelkracht.

In NH Sportscafé spreekt Israël over de nieuwe rol van Berghuis. "Ik ben de mening toegedaan dat ik hem geen middenvelder vind", stelt de voormalig speler, die genoeg kwaliteiten wél aan Berghuis toeschrijft. "Berghuis heeft natuurlijk een fantastische trap. Hij kan die bal leggen waar hij wil. Daar mankeert het niet aan."

Wel komt de middenvelder tekort aan duelkracht. "Maar ik denk: als je tegen een goede tegenstander speelt, je op het middenveld ook duelkracht moet hebben. Met de beste wil van de wereld zie ik in hem geen middenvelder die de bal afpakt bij de tegenstander in een duel", is Israël van mening. "Als je met een elftal druk wil zetten, moet iedereen die in de buurt is een tegenstander vastzetten en ik zie hem dat niet doen, hij beheerst dat niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie