Nieuws

Rusland speelt en wint eerste interland sinds oorlog met Oekraïne

Rusland speelt en wint eerste interland sinds oorlog met Oekraïne

24-09-2022 20:30 Laatste update: 21:21

Rusland heeft voor het eerst in negen maanden tijd weer een wedstrijd gespeeld op internationaal niveau. Het was het eerste duel van de Russen sinds de oorlog in Oekraïne. De wedstrijd werd gespeeld in Bisjkek, de hoofdstad van Kirgizië.

Rusland is door de oorlog in Oekraïne verbannen uit het internationale voetbal. Het werd uitgesloten van de play-offs voor het WK. Ook neemt het land niet deel aan de Nations League en is het niet welkom op het eerstkomende EK. Verder maken Russische clubs geen deel uit van Europese clubcompetities. Het laatste duel dat Rusland speelde was in november 2021 tegen Kroatië in de WK-kwalificatie.

Kirgizië werd met 2-1 verslagen. Vijfhonderd Russische fans woonden de wedstrijd bij, weet persbureau Tass. De doelpunten werden gemaakt door Alexander Sobolev en Daniil Utkin. Alimardon Shukurov scoorde voor Kirgizië.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!