Reactie

Alderweireld over stunten in Arena: 'Dat zal nog wel een beetje pijn doen'

Alderweireld over stunten in Arena: 'Dat zal nog wel een beetje pijn doen'

24-09-2022 18:27 Laatste update: 20:10

België staat voor een zware klus zondag. Om de Final Four van de Nations League te bereiken, moet er met minstens drie doelpunten verschil gewonnen worden van Nederland in de Johan Cruijff Arena. Royal Antwerp-speler Toby Alderweireld blikt bij de NOS vooruit.

Alderweireld kent vrijwel alleen maar goede herinneringen in het stadion waar gespeeld zal worden. "We hebben ons in een hele benarde situatie een keer toch als winnaar bekroond", grapt hij. "Met Spurs toen tegen Ajax, dat zal nog wel een beetje pijn doen bij sommigen." 

Er wordt ook met een oprechte blik gekeken naar het duel. "We beseffen ons ook wel dat Nederland een heel goed team heeft, zeker thuis ook", laat hij weten. Ook kijkt hij uit naar een persoonlijk duel met ploeggenoot Vincent Janssen, die door het wegvallen van Memphis Depay zo maar eens zou kunnen starten. "Dat wordt een leuk duel. Tuurlijk gaat hij mij niet vertellen of hij gaat spelen. We hebben wel een goede band. Maar ik kan alles afsluiten in zo'n wedstrijd, daar ben ik heel zakelijk in", aldus de centrumverdediger.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie