Nieuws

Dumfries op zijn plek bij Oranje: 'Mensen kennen de échte Van Gaal niet'

Dumfries op zijn plek bij Oranje: 'Mensen kennen de échte Van Gaal niet'

24 september - 17:21
0

Denzel Dumfries is op zijn plek bij Oranje en zegt dat vooral aan Louis van Gaal en Memphis Depay te danken. De rechtsback stelt dat maar weinig mensen de échte Van Gaal kennen. 

Dumfries werd op zijn achttiende nog als 'prof-onwaardig' bestempeld als amateur, maar inmiddels heeft de verdediger de harten van menig voetballiefhebber veroverd. De rechtsback laat het wekelijks zien bij Internazionale en praat veel met Memphis Depay. "Voor het EK heb ik veel gesprekken gevoerd met Memphis, waarin hij aangaf wat ik in zijn ogen kan brengen. Dat hij zo met me bezig is, geeft me vertrouwen. Ik voel bij Oranje de waardering", stelt Dumfries tegenover De Telegraaf.

De rechtsback is blij dat Van Gaal aan het roer staat bij Oranje. "Dat de bondscoach me prijst om mijn inzet, power en loopvermogen is fijn. Onder hem kan ik een betere speler worden. Maar daarvoor moet ik elke training alles geven. De samenwerking met meneer Van Gaal bevalt me echt heel goed. Ik kende hem alleen van tv en van zijn mooie carrière als trainer. Maar om als speler met hem te mogen werken, is fantastisch. Mensen die hem niet kennen, weten niet dat hij zo warm en lollig is", besluit Dumfries. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie