Reactie

Eerlijke Van Gaal over De Jong en Depay: 'Ze hebben een streepje voor'

Eerlijke Van Gaal over De Jong en Depay: 'Ze hebben een streepje voor'

24-09-2022 14:37 Laatste update: 15:50

Bondscoach Louis van Gaal werd naar de situatie van Memphis Depay en Frenkie de Jong gevraagd tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Nations League-duel met België. Hij gaf aan dat hij de twee een hart onder de riem heeft gestoken.

"Memphis en Frenkie de Jong zijn heel belangrijke spelers. Ik heb hen wel een hart onder de riem gestoken dat ik zo lang mogelijk een plekje vrijhoudt in de selectie. Maar ze moeten wel fit zijn", zegt de bondscoach. "Zij hebben zoveel betekend voor dit Nederlands elftal dat ze een streepje voor hebben", laat hij weten. 

Zijn geloofsleer dat hij normaal gesproken alleen spelers die bij hun club spelen selecteert, daar is hij van afgestapt. "Daar ben ik al heel lang geleden van afgeweken", aldus Van Gaal. 

De twee sterkhouders die geblesseerd raakten in het duel met Polen zijn geen vaste waarde voor Barcelona-coach Xavi Hernández. Dat is niet gunstig met het oog op het WK in Qatar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!