Nieuws

'Meesterlijke' Doan maakt indruk op Van der Vaart: 'De speler om wie het gaat'

'Meesterlijke' Doan maakt indruk op Van der Vaart: 'De speler om wie het gaat'

29-11-2021 10:27

Ritsu Doan grijpt zijn kans bij PSV nu hij door afwezigheid van Cody Gakpo en Noni Madueke meer speeltijd krijgt, ziet Rafael van der Vaart. De Japanner was tegen sc Heerenveen de spil van het elftal, stelt de analist. 

"Ik vond Doan heel goed", steekt Van der Vaart van wal bij Studio Voetbal. De buitenspeler stond aan de basis van de enige PSV-treffer zondagmiddag en zorgde met acties voor veel dreiging aan Eindhovense zijde. "Hij is er een meester in om tussen de linies te spelen. Hij voelt zich steeds beter en hij is ook een beetje de speler waar het momenteel om gaat. Het is leuk om te zien dat de spelers die afgeschreven waren het nu heel erg goed doen", vervolgt de voormalig Oranje-international, die PSV goed voor de dag zag komen in Friesland.

"Het is echt zo'n ongelukkige 1-1, want PSV was veel sterker. Ze drukten niet door, terwijl die mogelijkheid er wel heel erg was", besluit Van der Vaart. Door de remise loopt Ajax op de ranglijst twee punten uit. De Amsterdammers wonnen zondagmiddag minimaal van Sparta Rotterdam (0-1) en voeren de stand in de Eredivisie aan. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!