Nieuws

'Barça-voorzitter Laporta hoopt op terugkeer Messi, situatie wordt gepolst'

'Barça-voorzitter Laporta hoopt op terugkeer Messi, situatie wordt gepolst'

24 september - 13:38
0

FC Barcelona met voorzitter Joan Laporta aan het roer is een eventuele terugkeer van Lionel Messi aan het polsen. Spaans medium Mundo Deportivo weet dat de voorzitter er een persoonlijk doel van heeft gemaakt. 

De Catalanen hopen La Pulga volgende zomer transfervrij in te lijven. Daar moet echter nog een hoop voor gebeuren. De relatie tussen Messi en Laporta is behoorlijk beschadigd na het welbekende voorval in 2021: hoewel Messi's nieuwe contract bij Barcelona rond was, paste het niet binnen de Financial Fair Play regels van La Liga. Daardoor verkaste de Argentijn naar PSG.

Barça is nu aan het kijken hoe en óf ze een eventuele terugkeer van Messi überhaupt kunnen realiseren, ook financieel gezien. Als Messi terugkomt, zou hij flink moeten gaan inleveren ten opzichte van zijn huidige contract. Trainer Xavi Hernández zou hem graag zien terugkeren, maar duidelijk is dat hij dan wel een minder belangrijke rol zal gaan vervullen. Xavi werkt sinds het ontslag van Ronald Koeman aan een eigen project en dat mag hier niet ten koste van gaan.

Messi lijkt het in eerste instantie niet uit te sluiten, maar gaat er pas na het WK in Qatar goed over nadenken. Het zal dan blijken of een reünie echt in de maak is. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie