Nieuws

Boskamp voorziet geen WK-winst voor Oranje of België: 'De ploeg mist een spits'

Boskamp voorziet geen WK-winst voor Oranje of België: 'De ploeg mist een spits'

24 september - 11:42
0

Jan Boskamp kwam tweemaal uit voor Oranje, maar woont al jaren in België. De analist gaat in De Telegraaf in op de wedstrijd tussen zijn grote liefdes komende zondag in de Amsterdam ArenA.

Donderdag keek Boskamp zowel de wedstrijd van het Nederlands elftal als de wedsrijd van De Rode Duivels. Zondag staan beide grootmachten tegenover elkaar, maar Boskamp verwacht niet dat één van de twee in Qatar met de wereldbeker zal staan. "België heeft de kans om wereldkampioen te worden verspeeld op het WK 2018 in Rusland. Omdat ze te angstig waren in de halve finale tegen Frankrijk. Daarvóór speelden de Belgen met lef en overtuiging en dat was ineens weg. Nu zit de nationale ploeg in transitie. Eentje die voor mij veel te langzaam gaat. Bij Holland spelen goede spelers, maar zijn niet alle posities top bezet. De ploeg mist vooral een diepe spits."

Vooral de spitspositie bij Oranje ligt onder een vergrootglas. De doelpunten moeten komen van Memphis Depay, maar een echte nummer negen is de aanvaller van FC Barcelona niet. "Hoewel Depay veel scoort, is hij niet echt een diepe spits, maar meer iemand vanaf de linkerflank. België heeft met Romelu Lukaku een complete spits. Alleen heeft hij nog nauwelijks gespeeld dit seizoen vanwege blessures. Depay is trouwens ook niet fit en krijgt te weinig speeltijd bij FC Barcelona", stelt Boskamp. De voormalig Oranje-international wil niet kiezen tussen beide landen. "Het gaat mij om goed voetbal zien. Hoe spelen ze en kan ik ervan genieten?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie