Nieuws

Blessurespook bij Oranje: 'We moeten hopen dat Memphis en Bergwijn niks overkomt'

Blessurespook bij Oranje: 'We moeten hopen dat Memphis en Bergwijn niks overkomt'

24-09-2022 08:45

Tijdens het duel met Polen vielen Teun Koopmeiners, Frenkie de Jong en Memphis Depay geblesseerd uit. Wim Kieft hoopt dat Memphis en Steven Bergwijn niet geblesseerd raken bij FC Barcelona en Ajax, gezien de twee spelers zeer belangrijk kunnen gaan worden op het WK in november. 

Kieft schrijft in zijn column in De Telegraaf dat Memphis meer speeltijd zou moeten krijgen bij FC Barcelona. 'Hij speelt meer op intuïtie en op kracht. Omdat hij tevens wat zwaarder is, duurt het langer om in zijn ritme te komen. Als het zoals bij Depay allemaal wat moeizamer gaat, hij een blessure oploopt en als reserve weinig speeltijd krijgt bij zijn club, dan wordt het voor hem balanceren op een dun koord richting het WK en zelfs op het WK', stelt de oud-voetballer. 

Memphis greep in het duel met Polen naar de hamstring en moest de wedstrijd verlaten. Het WK begint over twee maanden. 'Toch moet iedereen hopen dat Depay en in zijn kielzog Steven Bergwijn niets overkomt. Met hun individuele kwaliteiten kunnen zij wedstrijden op het hoogste niveau beslissen', schrijft Kieft. 'Alternatieven voor het duo zijn ook nauwelijks voorhanden. Dan kom je al snel uit bij Vincent Janssen, Wout Weghorst en Luuk de Jong. Met zulke spelers kan Oranje niet starten op een WK.'

Cody Gakpo deed het verdienstelijk tegen Polen en scoorde, maar de rol van schaduwspits is niet weggelegd voor de PSV'er, stelt Kieft. 'Een rol achter de spits, zoals Gakpo moest invullen in Polen, past hem minder. Hij deed het redelijk, pakte zijn doelpuntje mee en liet zien in een betere fase te zitten dan een paar weken geleden bij PSV. Maar toch, op de positie achter de spitsen zijn de ruimtes tegen mindere tegenstanders te klein om zijn loopacties te maken.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!