Nieuws

Van de Looi hield rekening met oplossing van Van Gaal: 'Ik zag het wel aankomen'

Van de Looi hield rekening met oplossing van Van Gaal: 'Ik zag het wel aankomen'

24 september - 08:20
0

Erwin van de Looi hield er direct rekening mee dat Louis van Gaal zich na de blessuregolf tegen Polen op enkele spelers van Jong Oranje zou beroepen. Volgens de bondscoach van Jong Oranje is het de reden dat Brian Brobbey en Ryan Gravenberch geen hele wedstrijd speelde. 

Oranje won het duel met Polen met 2-0, maar zag onder meer Frenkie de Jong, Memphis Depay en Teun Koopmeiners uitvallen. Jong Oranje moet wegens de afwezigheid van de drie spelers Brobbey en Gravenberch afstaan. "Ja, de bondscoach heeft me gebeld. Niet onverwacht, trouwens, ik zag het wel aankomen", stelt Van de Looi tegenover ESPN.

"Brobbey en Gravenberch sluiten aan bij het Nederlands elftal. We hebben overlegd dat ze ook gewoon zullen spelen. Ik denk dat het goed is, omdat ze de laatste tijd niet overdreven veel gespeeld hebben. Wedstrijdminuten is hartstikke goed voor ze. Dat is zeker een goede kans. Wat hun rol gaat zijn, weet ik niet", geeft Van de Looi toe. 

Brobbey speelde een sterke wedstrijd tegen Jong België en maakte met een knappe solo-goal de 1-0 voor Jong Oranje. "Brobbey speelde goed. Hij kwam vaak één-op-één met zijn tegenstander. Dan is hij sterker. Brian heeft het hartstikke goed gedaan. Het is mooi dat hij bij het Nederlands elftal mag laten zien", besluit Van de Looi. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie