Nieuws

Vijftien Spaanse spelers weigeren te spelen, voetbalbond dreigt met lange straffen

Vijftien Spaanse spelers weigeren te spelen, voetbalbond dreigt met lange straffen

24-09-2022 08:11 Laatste update: 08:21
0

Maar liefst vijftien speelsters van de Spaanse nationale ploeg hebben besloten te stoppen bij het nationale elftal tot bondscoach Jorge Vilda wordt vervangen. De speelsters voelen zich emotioneel en fysiek niet op hun gemak bij de bondscoach. De Spaanse voetbalbond reageert woedend op het besluit en dreigt met lange straffen. 

De speelsters lichtten de keuze om niet meer te spelen toe op een persconferentie. "Wij hebben niet gevraagd om het ontslag van de bondscoach. De aanvoerders van onze ploeg zijn bijeengekomen en hebben onze gevoelens gedeeld met de bondscoach en de voetbalbond", stelt speelster Irene Paredes. "Het gaat om een algemeen gevoel van ongemak", vult speelster Patri Guijarro aan.

De bond reageert woedend op het besluit van de speelsters. 'Dit is een situatie die zich in de geschiedenis van het wereldwijde voetbal nog nooit heeft voorgedaan. De bond zal niet toegeven aan druk van welke speler dan ook als het gaat om dit soort maatregelen. Daar gaan zij immers niet over. Dit soort schadelijke acties overschrijdt de waardes van voetbal en sport in het algemeen. De bond zal de speelsters op geen enkele manier onder druk zetten en hen niet meer selecteren als zij het shirt van Spanje niet willen dragen. Wij zullen spelen met speelsters die dat willen, al moeten we een jeugdteam opstellen', laat de bond in een statement weten. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie