Schmidt complimenteert 'top top' PSV ondanks remise: 'Het is een mooie situatie'

Schmidt complimenteert 'top top' PSV ondanks remise: 'Het is een mooie situatie'

Hoewel PSV niet verder kwam dan 1-1 tegen sc Heerenveen, is Roger Schmidt in meerdere opzichten tevreden over zijn ploeg. De Duitse trainer zag de voorbije weken dat de reservespelers zich moeiteloos konden optrekken aan het gevraagde niveau. 

PSV kon in Friesland nog altijd niet beschikken over Cody Gakpo, Noni Madueke, Eran Zahavi en Philipp Max, maar had het beste van het spel tegen Heerenveen. Schmidt liet zich op de persconferentie na afloop van het duel optimistisch uit over Armindo Bruma, Ritsu Doan en Carlos Vinícius, die hun kansen grijpen nu ze in aanmerking komen voor meer speeltijd.

"Wat de ploeg de laatste weken heeft laten zien, ook zonder die spelers, is top top", erkent de PSV-trainer. "Het is een compliment waard. Helaas hebben we niet opnieuw gewonnen", vervolgt Schmidt die naar eigen zeggen 'belangrijke weken' achter de rug heeft.

"De laatste weken waren heel belangrijk voor de selectie en de status van bepaalde spelers. Ze hebben het geweldig gedaan en laten zien dat ze klaar zijn om te spelen. Dat is een mooie situatie. Er is genoeg concurrentie", besluit de oefenmeester. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie