Heracles voegt zich bij koploper PEC, Willem II langs TOP Oss

24-09-2022 08:00 Laatste update: 08:04

Naast al het interlandvoetbal in de Nations League werden vrijdag ook vier wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie afgewerkt. Heracles Almelo won in het thuisduel met Helmond Sport en mag zich naast koploper PEC Zwolle voegen. Willem II rekende af met TOP Oss

Heracles Almelo - Helmond Sport 2-0

De Almeloërs kwamen na een kwartier al met tien man te staan door een rode kaart van Anas Ouahim, maar dat leek de ploeg niet veel te deren. Heracles was met een man minder ook de betere en kwam vlak voor rust op voorsprong door Lucas Schoofs. Abdenego Nankishi bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 2-0. Heracles klimt door de overwinning naar de tweede plaats en staat op punten gelijk met koploper PEC, dat een beter doelsaldo kent.

TOP Oss - Willem II 1-3

Willem II kende in Oss weinig moeite met de nummer vijftien van de Keuken Kampioen Divisie. Mattias Verreth zorgde na ruim een kwartier spelen voor de 0-1. Michael de Leeuw verdubbelde een minuut later de score. De Leeuw tekende in de eerste helft nog voor zijn tweede treffer, waardoor de wedstrijd bij het rustsignaal eigenlijk al gespeeld was. TOP Oss deed in de tweede helft wat terug door toedoen van Justin Mathieu, maar de comeback kwam te laat.