Nieuws

'UEFA aangeklaagd door grote groep Liverpool-fans na chaotische CL-finale'

'UEFA aangeklaagd door grote groep Liverpool-fans na chaotische CL-finale'

24-09-2022 07:37 Laatste update: 07:39

Een groep van ruim 1700 supporters van Liverpool FC gaat de UEFA aanklagen vanwege de slecht georganiseerde Champions League-finale in mei, weet de BBC te melden. De ingangen van het Stade de France raakten geblokkeerd door de menigte mensen en de Franse politie ging over op traangas. 

Duizenden supporters wisten het stadion, ondanks het hebben van een kaartje, niet binnen te komen. Advocatenkantoor Bingham's uit Liverpool spreekt over "angstaanjagende scènes" rondom het stadion waar de finale werd afgewerkt. "Het was echt schokkend om te zien hoe Liverpool-fans en anderen, zowel tijdens de wedstrijd als in de nasleep werden behandeld", stelt een ander advocatenkantoor, opgetekend door De Telegraaf

Liverpool overhandigde eerder deze week ruim 8500 verklaringen van aanwezige fans aan een onafhankelijk onderzoekspanel. Het panel onderzoekt de omstandigheden van de finale die in mei werd gespeeld. De UEFA verklaarde destijds zelf dat de onrust werd veroorzaakt door fans die zonder kaartje het stadion binnen wilde glippen. Uiteindelijk verloor Liverpool de finale met 1-0 van Real Madrid. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!