Nieuws

'Van Gaal is heel erg loyaal naar mensen die goed voor hem zijn geweest'

'Van Gaal is heel erg loyaal naar mensen die goed voor hem zijn geweest'

23 september - 21:50
0

Valentijn Driessen zou Remko Pasveer eerder opstellen onder de lat bij Oranje dan Mark Flekken. Mike Verweij verwacht ondanks het goede optreden van de Ajax-keeper tegen Polen, dat bondscoach Louis van Gaal voor Jasper Cillessen kiest op het WK in Qatar.

"Zijn coaching wordt in zijn rol onderschat", aldus Driessen in de voetbalpodcast Kick-off van De Telegraaf. "Hij weet zijn verdedigers op een bepaalde manier rust te geven en zodanig neer te zetten dat hij zelf weinig in actie hoeft te komen. Als hij mee moet voetballen, zie je hoe rustig hij is. Ik vind hem nog zekerder dan Flekken. Flekken kan heel goed voetballen, maar Pasveer kiest de goede oplossing zonder veel risico te nemen."

Driessen ziet Cillessen als geduchte concurrent voor Pasveer. "Hij heeft de ervaring. Voetballend is hij misschien iets minder, maar hij kan wel heel goed ballen stoppen. Ik denk dat het een beetje lood om oud ijzer is", zegt de chef voetbal van De Telegraaf.

Collega Verweij benadrukt dat Louis van Gaal een goede band heeft met de keeper van NEC. "Van Gaal is heel erg loyaal naar mensen die goed voor hem zijn geweest. Jasper Cillessen heeft Louis van Gaal nooit laten zakken. Ik denk dat het meespeelt en dat Cillessen nu nog een klein streepje voor heeft, maar Pasveer is een heel goed alternatief."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie