Nieuws

Dumfries: 'Ik heb dit shirt altijd eens willen dragen, het vervult me met trots'

Dumfries: 'Ik heb dit shirt altijd eens willen dragen, het vervult me met trots'

23 september - 21:33 Laatste update: 21:33
0

Denzel Dumfries is nog altijd trots dat hij het shirt van het Nederlands elftal mag dragen. De rechtervleugelverdediger van Internazionale maakte een stormachtige ontwikkeling door en heeft inmiddels al 36 interlands achter zijn naam staan.

"Nadat ik net bij het Nederlands elftal kwam, wilde ik me laten zien en ik vind wel dat ik sindsdien heb geleverd. Dat is ook het woord dat de bondscoach veel gebruikt: leveren. Een basisplek in het Nederlands elftal is niet vanzelfsprekend. Die krijg je alleen als je elke keer weer levert", zegt Dumfries in gesprek met De Telegraaf.

"Zo sta ik er ook in. Elke volgende wedstrijd wil ik weer minimaal hetzelfde of liever nog een hoger niveau bereiken", vervolgt de ex-PSV'er. "Van kleins af aan ben ik fan van het Nederlands elftal. En ik heb dit shirt altijd eens willen dragen. Inmiddels is dat al 36 keer gelukt. Het vervult me met trots."

Dumfries heeft lovende woorden over voor bondscoach Louis van Gaal. "De samenwerking met meneer Van Gaal bevalt me echt heel goed. Ik kende hem alleen van tv en van zijn mooie carrière als trainer. Maar om als speler met hem te mogen werken, is fantastisch. Mensen die hem niet kennen, weten niet dat hij zo warm en lollig is. Tijdens elke bespreking maakt hij wel een grapje."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie