Jong Oranje verslaat leeftijdsgenoten van België dankzij twee treffers van Brobbey

23-09-2022 20:21 Laatste update: 21:20

Jong Oranje heeft vrijdagavond een nipte overwinning geboekt op Jong België. De Nederlanse talenten versloegen de leeftijdsgenoten van De Rode Duivels in een oefenduel met 1-2. Brian Brobbey nam de Nederlandse doelpunten in de eerste helft voor zijn rekening.

Jong Oranje begon met een sterk team aan de wedstrijd tegen België. Onder meer Ryan Gravenberch, Jeremy Frimpong en Brobbey verschenen aan de aftrap. PSV’er Xavi Simons maakte vrijdagavond zijn opwachting in Jong Oranje, teamgenoot Yorbe Vertessen startte bij België.

Met Simons in de basisopstelling begonnen de talenten van Nederland goed aan het duel in Leuven. Binnen het kwartier kwam de ploeg van Van de Looi op voorsprong via Brobbey. De Ajax-spits tikte de bal subtiel langs een verdediger van onze zuiderburen en schoot het speeltuig vervolgens koelbloedig tegen de touwen: 0-1.

Kort voor rust was de spits van Jong Oranje wederom trefzeker. Na een heerlijke hakbal van Quinten Timber, bediende Mitchell Bakker de aanvalsleider met een puntgave voorzet. Brobbey kopte de bal tegendraads in en liet de sluitpost van België kansloos.

De tweede helft verliep een stuk moeizamer voor Jong Oranje. De talentvolle Nederlanders konden lastiger onder de druk van de leeftijdsgenoten van België uitspelen. In de 73e minuut kwamen de talenten van De Rode Duivels terug in de wedstrijd door een doelpunt van Olivier Deman. Jong Oranje wist de overwinning ondanks een matige tweede helft over de streep te trekken. In de slotfase mocht Thijs Dallinga nog zijn debuut maken voor Jong Oranje.