Nieuws

Schreuder neemt het op voor Tadic: 'Hij is heel erg met Rensch en het team bezig'

Schreuder neemt het op voor Tadic: 'Hij is heel erg met Rensch en het team bezig'

23-09-2022 19:57 Laatste update: 19:59

Alfred Schreuder begrijpt dat het lastig is voor zijn spelers om te moeten dealen met het feit dat ze niet altijd kunnen spelen. De Ajax-trainer probeert daarom zijn keuzes zo goed mogelijk te onderbouwen.

Schreuder laat weten dat de concurrentie moordend is bij Ajax. "Als je niet regelmatig speelt, om Davy Klaassen even te noemen, dan is het normaal dat je niet blij bent. Dat geeft hij ook aan en dat weet ik wel van hem. Het voelt voor een speler alsof het een keuze tegen hem is, maar ik maak een keuze voor Berghuis op tien. Ik probeer dan uit te leggen waarom ik dat doe", zegt de oefenmeester in gesprek met Ajax TV.

Mohammed Kudus lijkt de komende periode de voorkeur te krijgen boven Brian Brobbey. "Als je kijkt naar Kudus in de spits: hij heeft volgens mij iedere wedstrijd gescoord. Een spits moet volgens mij scoren en goed meevoetballen, daar ben ik heel tevreden over. Ajax heeft gewoon veel goede spelers. Of Bergwijn beter tot zijn recht komt met Brobbey? Dat zie ik niet zo. Bergwijn was thuis tegen Rangers ook heel erg goed."

Ondanks dat Dusan Tadic dit seizoen nog niet zijn stempel weet te drukken op het spel van Ajax, lijkt hij zeker van een basisplaats. "Dusan heeft de positie op rechts in de laatste weken prima ingevuld, denk ik", stelt Schreuder. "Tijdens de laatste wedstrijd (tegen AZ, red.) waren er meerdere jongens niet goed. Hij is heel erg met Rensch en het team bezig. Hij offert zich op voor het elftal. Op links komt hij normaal het beste tot zijn recht, maar dat heeft Bergwijn ook. Dan kies ik op dat moment voor Bergwijn, omdat hij een heel hoog rendement heeft."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!