Nieuws

Boschker blijft recordhouder: 'Als ik iemand het record gun dan is het Remko’

Boschker blijft recordhouder: 'Als ik iemand het record gun dan is het Remko’

23 september - 19:33 Laatste update: 19:34
0

Sander Boschker vindt het mooi dat Remko Pasveer op 38-jarige leeftijd zijn debuut heeft mogen maken voor Oranje. De voormalig sluitpost van FC Twente was op 1 juni 2010 39 jaar toen hij tegen Ghana in De Kuip zijn debuut maakte voor het Nederlands elftal en is hiermee nog altijd de oudste debutant.

"Het is altijd leuk dat je recordhouder blijft, maar als ik het iemand gun die het mag verbreken, dan is het Remko wel", zegt Boschker in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik heb altijd een heel goede band gehad met zijn vader Eddy, die jarenlang mijn keeperstrainer is geweest bij FC Twente en heel belangrijk was in mijn carrière. En met Remko heb ik het ook altijd prima kunnen vinden. Hij is nog een tijdje achter mij de tweede keeper geweest bij Twente en heeft daarna zijn eigen pad gekozen. En dat heeft hij heel goed gedaan."

Boschker is niet onder de indruk van het huidige keepersbestand in Nederland. De voormalig keeper van FC Twente was dan ook niet verrast dat bondscoach Louis van Gaal tegen Polen voor Pasveer koos. "Remko zit bij Ajax, speelt in de Champions League, is in vorm en is heel rustig en goed aan de bal. Dat laatste is bij Van Gaal heel belangrijk. Het is niet voor niets dat Ajax opeens veel meer doelpunten tegen kreeg toen Remko vorig jaar geblesseerd was."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie