Nieuws

Engelse voetbalbond legt Ronaldo vijf maanden na incident mogelijk boete op

Engelse voetbalbond legt Ronaldo vijf maanden na incident mogelijk boete op

23-09-2022 17:57 Laatste update: 18:01

De tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond heeft Cristiano Ronaldo aangeklaagd. De Portugese superster sloeg vijf maanden geleden een telefoon uit de handen van een Everton-supporter en komt hier mogelijk niet zonder gevolgen mee weg.

Na de 1-0 nederlaag op bezoek bij Everton was Ronaldo zichtbaar gefrustreerd. De spits van Manchester United sloeg een telefoon uit de hand van een Everton-supporter. Toen hij weer tot rust gekomen was, bood Ronaldo zijn excuses aan op social media. 'Het is nooit eenvoudig om met emoties om te gaan op moeilijke momenten zoals we die nu meemaken', schreef hij op Instagram. 'Maar we moeten altijd respectvol blijven en een voorbeeld zijn voor jongeren.'

Destijds werd de Portugese superster weg met een lichte sanctie, maar vijf maanden later lijkt het incident alsnog gevolgen te krijgen. Ronaldo wordt mogelijk een boete of een schorsing opgelegd door de Engelse voetbalbond. Het gedrag van de speler van Manchester United was in de ogen van de FA 'ongepast en/of gewelddadig'.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!