Nieuws

Simons mag direct debuteren bij Jong Oranje in oefeninterland tegen België

Simons mag direct debuteren bij Jong Oranje in oefeninterland tegen België

23-09-2022 17:27 Laatste update: 17:43

Xavi Simons gaat zijn debuut maken voor Jong Oranje in de oefenwedstrijd tegen de beloftenploeg van België. De PSV'er mag van bondscoach Erwin van de Looi starten op de linkerflank. 

Simons heeft de afgelopen maanden een goede indruk gemaakt bij PSV. De talentvolle technicus werd door ESPN uitgeroepen tot Speler van de Maand augustus en zijn prestaties bleven ook niet onopgemerkt bij Van de Looi. De bondscoach van Jong Oranje riep de PSV'er deze maand op voor de oefeninterlands met Jong België en Jong Roemenië. Vrijdagavond gaat Simons zijn debuut maken in de talentenploeg van het Nederlands elftal.

Ryan Gravenberch keert terug in de basisopstelling van Jong Oranje. De middenvelder van Bayern München zat de vorige interlandperiodes bij het 'grote' Oranje, maar moest zich deze maand melden bij het O21-elftal. De voormalig Ajacied liet onlangs weten dat hij nog altijd droomt van het WK in Qatar. "Ik zou dolgraag naar het WK gaan, maar we zullen het zien. Er is nog tijd in ieder geval."

Opstelling Jong Oranje: Scherpen; Van de Ven, Van den Berg, Geertuida; Bakker, Gravenberch, Timber, Frimpong; Simons, Brobbey, Ekkelenkamp

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!