Miedema in de prijzen: eerste eretitel is binnen, Ballon d'Or Féminin nog mogelijk

Miedema in de prijzen: eerste eretitel is binnen, Ballon d'Or Féminin nog mogelijk

Vivianne Miedema is door de BBC uitgeroepen tot Voetbalster van het Jaar 2021. Voetbalfans uit de hele wereld hebben voor de Arsenal- en Nederlands elftal-spits gekozen.

De all time-topscorer van de Oranje Leeuwinnen kroonde haarzelf dit jaar tot topscorer aller tijden van de Engelse Super League en topscorer van de Olympische Spelen. In de Champions League gaat Miedema sinds dit seizoen ook meer dan één op één. Ze schroefde haar doelpuntenaantal in de grootste Europese competitie op naar 25 goals in 21 duels. Miedema laat op de ranglijst van de beste voetbalster van het jaar Sam Kerr (Chelsea) en Alèxia Putellas (FC Barcelona) achter haar.

Miedema erkent dat ze prijs niet had zien aankomen. "Ik dacht dat we een lange, saaie meeting zouden hebben", reageerde ze lachend tijdens de prijsuitreiking. "Dit is heel speciaal, vooral omdat het van de supporters komt. Het blijft een verrassing."

Het is mogelijk dat Miedema deze maandag nogmaals in de prijzen valt. Ze behoort namelijk, net als Lieke Martens, tot de shortlist van twintig namen die kans maken op de Ballon d'Or Féminin. De winnaar wordt om 19:30 bekendgemaakt. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie