Nieuws

'Juridisch geschil tussen Barça en De Jong van de baan: Partijen gaan in gesprek'

'Juridisch geschil tussen Barça en De Jong van de baan: Partijen gaan in gesprek'

23-09-2022 15:57 Laatste update: 16:21

Het juridische geschil rondom de contractsituatie van Frenkie de Jong bij FC Barcelona lijkt van de baan. De Nederlandse middenvelder en de club gaan in gesprek over zijn huidige contract, meldt Cadena SER programma Què t'hi jugues.

Volgens huidig president Joan Laporta zou het contract van de creatieve middenvelder, met het oog op de financiële situatie van de club, ongeldig zijn. Hierdoor kondigde de Catalanen juridische stappen jegens De jong aan om het huidige contract ongeldig te laten verklaren. Echter heeft Barcelona nu toegezegd geen juridische stappen te ondernemen aangezien beide partijen aan het eind van het seizoen om de tafel gaan om het contract van de Nederlander te bespreken.

De Jong leek lange tijd op weg naar de uitgang bij Barcelona, maar de Nederlander hield zijn poot stijf en wilde gaan voor zijn plek bij de Catalanen. Door het gebrek aan financiële middelen wil Barcelona het contract van De Jong aanpassen om zo te bezuinigen op zijn salaris.  

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!