Nieuws

Hazard voelt zich op zijn plek in Madrid: 'Voel me er goed, alleen speel minder'

Hazard voelt zich op zijn plek in Madrid: 'Voel me er goed, alleen speel minder'

23-09-2022 15:31

Eden Hazard zit bij Real Madrid nog altijd goed op zijn plek. De Belgische aanvaller is overtuigd van zijn klasse, maar baalt van zijn geringe speeltijd.

Hazard werd drie jaar geleden voor een monsterbedrag van 115 miljoen euro door Madrid overgenomen van Chelsea. Waar de aanvaller in Londen floreerde, is zijn periode bij De Koninklijke pijnlijk te noemen. Na drie seizoenen heeft zijn doelpuntentotaal de dubbele cijfers nog niet bereikt en zit de Belg vaker op de bank dan hem lief is. "Er zijn moeilijke tijden geweest omdat ik wil spelen en ik speel niet. Ik voel me goed bij Real Madrid, ik speel alleen minder. En als ik speel, speel ik goed. Het is een delicate situatie, want ik wil meer spelen”, aldus Hazard tegenover Diario AS.

Echter is Hazard wel aanvoerder van de Belgische Nationale ploeg. Tegen Wales was de aanvaller 65 minuten belangrijk voor zijn team. "Ik weet wat ik kan als ik speel", vertelde Hazard na afloop. "Ik wil het maximale aantal minuten schrappen en in vorm naar het WK gaan", voegde hij eraan toe. Komende zondag speelt België in de Johan Cruijff ArenA een uitduel tegen het Nederlands Elftal. Oranje heeft aan een gelijkspel genoeg om als winnaar uit de bus te komen in de Nations League-poule.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!