Nieuws

België presenteert nieuwe uittenue: 'Op ludieke manier tot LOVE oproepen'

België presenteert nieuwe uittenue: 'Op ludieke manier tot LOVE oproepen'

23 september - 14:15 Laatste update: 14:42
0

De Belgische voetbalbond heeft vrijdag het nieuwe uittenue gepresenteerd. Komende zondag zullen De Rode Duivels het shirt voor het eerst dragen in het uitduel met het Nederlands elftal.

De Belgen zullen op het WK in Qatar aantreden in een overwegend wit tenue. Daarnaast wil de bond een boodschap uitdragen die vermeld staat op het shirt. 'De Rode Duivels en de betrokken partners willen tijdens deze woelige periode op een positieve en ludieke manier tot LOVE oproepen', schrijft de KBVB in het persbericht. 'De grafische print is geïnspireerd op het wereldberoemde vuurwerk van Tomorrowland en staat symbool voor de gedeelde waarden op vlak van diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit.'

De bond heeft gekozen voor wit als basiskleur uit respect voor de lange geschiedenis van Belgische uittenues. 'Op het authentieke shirt is de LOVE-opdruk zichtbaar als detail ter hoogte van de nek aan de binnenkant van het shirt. LOVE, met het logo van Tomorrowland als letter O, is een subtiele prikkel om ons eraan te herinneren om samen meer van het leven te genieten', sluit de bond af met een positieve noot.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie