Nieuws

Zirkzee worstelt bij Bologna: 'Andere visie, misschien niet goed voor mij'

Zirkzee worstelt bij Bologna: 'Andere visie, misschien niet goed voor mij'

23-09-2022 13:26

Joshua Zirkzee is bij zijn nieuwe werkgever Bologna nog niet uitgegroeid tot vaste waarde. De aanvaller werd in de zomer voor ruim acht miljoen euro gekocht van Bayern München. Een trainerswissel pakt vooralsnog nadelig voor hem uit.

"Het is even wennen en nog niet helemaal zoals ik het had ingepland", zegt Zirkzee tegen de NOS. "Het is natuurlijk met de nieuwe trainer anders." Onlangs werd Sinisa Mihajlovic uit zijn functie ontheven en werd Thiago Motta naar voren geschoven als diens opvolger. De nieuwe trainer speelde in het verleden voor onder meer FC Barcelona en Paris Saint-Germain. "Hij heeft een andere visie en ik moet nog zien of dat voor mij goed is."

Motta opteert, anders dan zijn voorganger, voor een systeem met één spits. Vooralsnog geeft hij de voorkeur aan voormalig FC Twente-spits Marko Arnautovic. "Ik hoop in de toekomst meer minuten te krijgen." Zijn onvrede heeft hij nog niet kenbaar gemaakt bij de nieuwe oefenmeester. "Hij heeft nu wel andere dingen aan zijn hoofd", vervolgt Zirkzee.

Toen de jeugdinternational deze zomer door Bayern München werd verkocht, gaf technisch directeur Hasan Salihamidzic nog hoop op van hem. Hij zei onder meer dat Der Rekordmeister een terugkoopoptie heeft bedongen. "Leuk om dat in het achterhoofd te houden. Bayern is mijn club en dat zal altijd zo blijven. Als ik uiteindelijk weer bij Bayern terug kan komen, is dat het allermooiste."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!