Nieuws

'Slecht nieuws voor Xavi: topaankoop lijkt El Clásico tegen Real Madrid te missen'

'Slecht nieuws voor Xavi: topaankoop lijkt El Clásico tegen Real Madrid te missen'

23-09-2022 12:48 Laatste update: 13:17

Slecht nieuws voor FC Barcelona en trainer Xavi Hernández. Topaankoop Jules Koundé staat naar verwachting een aantal weken buitenspel met een dijbeenspierblessure.

Dat melden diverse media waaronder radiostation RAC1 en het dagblad Diario SPORT. El Clásico met Real Madrid op 16 oktober lijkt te vroeg te komen voor de Frans international. De verdediger kwam afgelopen zomer over voor een bedrag van vijftig miljoen euro over van Sevilla. Met Gerard Piqué, Ronald Araújo, Eric García en Andreas Christensen lijkt Xavi de blessure te kunnen opvangen centraal achterin.

Naast het blessureleed van Koundé kwam ook Memphis niet ongeschonden uit de strijd bij Nederland. De aanvalsleider van Oranje moest het duel met Polen (0-2 zege) voortijdig staken met een op het oog spierblessure. Het is nog niet bekend hoelang de spits buitenspel staat. Memphis heeft geen basisplaats onder Xavi bij FC Barcelona. Robert Lewandowski krijgt de voorkeur in de punt van de aanval.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!