Nieuws

Kist onder de indruk van Van Gaal: 'Petje af, mogen later weer op hem zeiken'

Kist onder de indruk van Van Gaal: 'Petje af, mogen later weer op hem zeiken'

23 september - 12:15 Laatste update: 12:17
0

Kees Kist heeft namens De Telegraaf rapportcijfers uitgedeeld aan de Oranje-internationals die in actie kwamen tijdens het Nations League-duel met Polen. De voormalig Europees topscorer zag in Cody Gakpo en Remko Pasveer de uitblinkers bij het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal wordt eveneens goed beoordeeld.

De 38-jarige Ajax-doelman debuteerde donderdag tegen Warschau voor het Nederlands elftal en liet een uitstekende indruk achter op Kist. "Het zou zomaar kunnen zijn dat Remko de eerste keeper blijft", zegt de oud-spits tegen De Telegraaf. Pasveer krijgt een 7 voor zijn optreden. "Cillessen is best een goede keeper en doet het ook aardig. Noppert heeft natuurlijk te weinig ervaring. Remko heeft juist een heel goede indruk achtergelaten tegen Liverpool en tegen AZ vond ik hem ook hartstikke goed. Als je in die vorm zit en je mag nu keepen in het Nederlands elftal, dan krijg je een brok zelfvertrouwen."

Net als aanvoerder Virgil van Dijk krijgt Gakpo een 7,5 voor zijn optreden. De als nummer tien gestarte aanvaller was volgens Kist 'de grote verrassing'. "Als hij daar nog een paar keer mag blijven spelen, zal hem dat veel goed doen. Het doelpunt dat hij maakte, paste helemaal bij een prachtige aanval. Hij stond er op het juiste moment. Hij heeft snelheid en zorgt voor druk naar voren."

Van Gaal krijgt het hoogste cijfer van iedereen: een 8. De keuzeheer van Oranje heeft het goed voor elkaar bij de nationale ploeg, constateert Kist. "Voor mij telt het resultaat en de ontwikkeling van Oranje. Ik vind dat we nu wel een keer achter hem mogen gaan staan. Hij wint nu in de Nations League en als je de nummer 1 bent in de poule, doe je het heel goed. Dus even petje af voor Louis. Dan mag je later wel weer zeiken op hem."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie