Nieuws

Smorenburg: 'We willen structureel een succesvol Feyenoord op het veld zien'

Smorenburg: 'We willen structureel een succesvol Feyenoord op het veld zien'

23-09-2022 10:53

Feyenoord wil jaarlijks voor een Champions League-ticket gaan strijden, meldt financieel directeur Pieter Smorenburg. In gesprek met het Feyenoord Magazine kijkt hij terug op de afgelopen transferperiode en de ambities van de club.

Feyenoord zag afgelopen transferzomer een aantal sterkhouders vertrekken. "Zij hebben samen circa zeventig miljoen euro opgebracht. Maar het is niet zo dat dit bedrag ook direct op de rekening staat. De betalingen gaan allemaal in termijnen, daar gaan nog bedragen van af: vijf procent solidariteitsbijdrage, doorverkopen naar vorige club, commissies, belastingen. Uiteindelijk houden we tussen de 45 en 50 miljoen euro over", aldus Smorenburg.

De financieel directeur van Feyenoord wil op termijn op sportief gebied mooie stappen gaan maken met de Stadionclub. "We willen structureel een succesvol Feyenoord op het veld zien. Om die reden hebben we afgelopen zomer het contract van Arne Slot verlengd, want hij is heel belangrijk in dat proces. Als we dit seizoen weer goed presteren en spelers zich verder ontwikkelen, is de kans groot dat we volgende zomer zowel sportief als financieel weer een stapje kunnen maken."

"Dat zou fantastisch zijn, zeker nu de kans groot is dat Nederland vanaf 2024 een extra plek in de Champions League krijgt", vervolgt Smorenburg. "Wij willen jaarlijks voor een ticket voor dat toernooi gaan strijden, om sportieve redenen maar ook omdat het verschil qua inkomsten groot is in de vergelijking met de Europa League of Conference League."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!