Nieuws

Stekelenburg steekt loftrompet: 'Voor mij is hij de onbetwiste leider van Ajax'

Stekelenburg steekt loftrompet: 'Voor mij is hij de onbetwiste leider van Ajax'

23 september - 10:16
0

Maarten Stekelenburg heeft lovende woorden over voor Ajax-captain Dusan Tadic. De veertigjarige sluitpost kent de Servische aanvaller al wat langer en ziet Tadic als dé 'onbetwiste leider' van de regerend landskampioen van Nederland.

"Ik speelde al met hem samen bij Southampton, ik kende hem al. In dat opzicht is hij weinig veranderd", vertelt Stekelenburg tegenover Ajax TV. "Hij is hier natuurlijk de onbetwiste leider. Dat is zowel binnen als buiten het veld. Het is een fantastische prof, een fantastische gozer en een fantastische voetballer. Dat laatste is het allerbelangrijkst."

Tadic weet in de eerste maanden van het nieuwe seizoen nog niet te overtuigen als rechtsbuiten, een nieuwe positie voor de Ajacied. Stekelenburg weet dat de kwaliteit vanzelf weer komt bovendrijven. "Op het moment dat je geen fantastische voetballer bent kun je wel leiderschapskwaliteiten hebben, maar als je het niet laat zien wordt er niet geluisterd. Zo werkt het in het voetbal. Maar voor mij is hij de onbetwiste aanvoerder van de club", aldus Stekelenburg.

De Servische aanvoerder van Ajax leverde dit seizoen tot dusver vijf assists in zeven competitiewedstrijden. Tadic wist nog niet het net te vinden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie