Nieuws

Taylor dolblij na debuut in Oranje: 'Niet op gerekend, maar wel op gehoopt'

Taylor dolblij na debuut in Oranje: 'Niet op gerekend, maar wel op gehoopt'

23-09-2022 09:19
1

Kenneth Taylor maakt donderdagavond zijn debuut in het Nederlands elftal. Een kwartier voor tijd maakte hij zijn opwachting tegen Polen. De middenvelder is dolblij na zijn eerste minuten in Oranje.

De tweebenige spelverdeler was enigszins verrast toen Louis van Gaal hem vroeg om zich klaar te maken voor de invalbeurt. "Ik had er niet per se op gerekend", vertelt Taylor aan Voetbal International. "De bondscoach vertelde me dat ik klaar moest zijn voor als er iemand geblesseerd zou raken en toevallig gebeurde dat. Toen Steven Berghuis last kreeg van zijn rug, wist ik wel dat ik erin zou komen."

Last van zenuwen had de jongeling niet, mede ingegeven door het feit dat er liefst zeven andere Ajacieden rondliepen bij het Nederlands elftal. Tips kreeg Taylor in ieder geval al wel van Van Gaal. "De bondscoach vindt dat mijn defensieve oriëntatie nog beter kan. Daar werk ik aan, dat is echt wel een verbeterpunt."

Toch overheerst vooral blijdschap na zijn vuurdoop in het Nederlands elftal. "Ik heb mijn ploeggenoten gewoon bedankt. Ik ben ook heel dankbaar voor dit moment, het is een droom die uitkomt." Het tricot dat Taylor droeg, krijgt een bijzonder plekje in zijn huis. "Mijn shirt ga ik inlijsten. Ik heb er al een paar hangen thuis, van mijn debuut bij Ajax, en mijn eerste wedstrijd in de Champions League."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!