Nieuws

Lonwijk kiest voor opmerkelijke transfer en verlaat Denemarken voor Dinamo Kiev

Lonwijk kiest voor opmerkelijke transfer en verlaat Denemarken voor Dinamo Kiev

23-09-2022 09:11 Laatste update: 09:13

Justin Lonwijk maakt de overstap van het Deense Viborg FF naar de Oekraïense topclub Dinamo Kiev. Ondanks de oorlog met Rusland waarin het land verkeert, is de competitie inmiddels weer 'gewoon' aan de gang.

Het nieuws wordt door beide clubs via de officiële kanalen bevestigd. De 22-jarige Nederlandse middenvelder heeft een contract voor de komende vijf seizoenen ondertekend in Kiev. Op de clubsite van Viborg FF wordt gerept over een 'buitengewoon aanbod'. "Mijn tijd in Viborg was absoluut fantastisch en ik had geen betere plek kunnen bedenken om me als jonge speler te ontwikkelen", aldus Lonwijk.

"Ik zal het allemaal missen, maar ik kijk ook uit naar de nieuwe uitdagingen die me te wachten staan." Lonwijk is afkomstig uit de jeugd van PSV, maar slaagde er nooit in door te breken in Nederland. Een periode bij FC Utrecht bracht hem niet verder dan drie duels in de hoofdmacht, waarna de overstap volgde naar Viborg. In Denemarken groeide hij wél uit tot vaste waarde. In zestig competitieoptredens was hij goed voor acht doelpunten en zeven assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!