Nieuws

Van Gaal over Pasveer: 'Weinig te doen gehad, wat hij deed best aardig'

Van Gaal over Pasveer: 'Weinig te doen gehad, wat hij deed best aardig'

23-09-2022 08:52
0

Louis van Gaal was na afloop van de Nations League-zege op Polen kritisch op debutant Remko Pasveer. Volgens de bondscoach van Oranje had de 38-jarige doelman in balbezit meer kunnen betekenen.

Voorafgaand aan de persconferentie liet de 71-jarige Van Gaal aan de NOS weten niet geheel tevreden te zijn over het optreden van Pasveer. Wat zijn kritiek precies inhield, bleef in het midden. "Nee, dat ga ik niet met jou overleggen", snauwde Van Gaal de verslaggever toe. Op het persmoment gaf de bondscoach vervolgens meer context. "Hij heeft niet zoveel te doen gehad, maar wat hij deed, was best aardig", sprak Van Gaal. "In de eerste helft was hij opbouwend ook sterk, maar in de tweede helft kon dat nog verbeterd worden."

Over het spel van de rest van zijn elftal was de oefenmeester zeer te spreken. Dat uitgerekend Daley Blind bij de openingstreffer de voorassist verzorgde op Denzel Dumfries zegt volgens Van Gaal 'genoeg'. "Maar Dumfries geeft nu ook weer de assist voor de goal van Gakpo. Het is geweldig dat je op die manier kunt aanvallen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie