Nieuws

Denneboom nog altijd laatste NEC'er in Oranje: 'Maar het ging niet goed'

Denneboom nog altijd laatste NEC'er in Oranje: 'Maar het ging niet goed'

23-09-2022 08:29

Romano Denneboom is na Polen-Nederland (0-2) nog altijd de laatste NEC'er ooit in dienst van Oranje. De enkelvoudig international blikt terug op zijn debuut van achttien jaar terug en bespreekt uitvoerig zijn financiële problemen waar hij meekampte na afloop van zijn actieve loopbaan.

Tegen Liechtenstein kwam in 2004 tot één helft tegen Liechtenstein. "Ging niet goed, maar ik word er nog steeds aan herinnerd", lacht Denneboom in gesprek met De Volkskrant. Na zijn spelersloopbaan was 'het potje op' en vervulde de oud-aanvaller diverse banen. Hij werkte onder meer voor een supermarkt als bezorger, probeerde het even als zaakwaarnemer en runt nu een fietskoeriersbedrijf in Bergen op Zoom. Af en toe levert Dennenboom hoogstpersoonlijk zelf een pakket af. "Ik ben gewoon een simpele jongen – het is ongelooflijk, de impact van dat voetbal", concludeert hij.

"Financieel had ik misschien andere keuzes moeten maken, maar ik wil altijd mensen helpen. Ik woon nu in Middelburg, daar is een asielzoekerscentrum. Als ik die mensen op straat zie lopen, breekt mijn hart." Toch ging het Dennenboom zelf ook niet altijd voor de win. "Ik heb echt moeilijke momenten gehad en ik had geen papieren. Mijn vrouwtje wel, die ging aan de slag in de coronateststraat, maar dat was niet genoeg. Er waren wel noodsituaties." Een bestaan als zaakwaarnemer was niets voor hem. "dan sta je langs de lijn tijdens jeugdwedstrijden naast allemaal oud-collega's, en sommige groeten je niet eens. Speelt een ventje met nummer 8 goed, dan stort iedereen zich daarop – zonder gêne. Dat zit niet in me."

Mocht Cillessen zondag in actie komen tegen België, geldt Denneboom niet langer als laatste NEC'er in dienst van Oranje. "Dat geeft niet, hoor. Mooi juist, voor NEC. Ik vond het prachtig dat ik erbij was. Over zes maanden word ik opa. Het is toch mooi om straks aan je kleinkind te vertellen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!