Nieuws

België moet Martínez missen tegen Oranje: 'Was echt een belachelijke rode kaart'

België moet Martínez missen tegen Oranje: 'Was echt een belachelijke rode kaart'

23 september - 07:39
0

Roberto Martínez kan het afsluitende Nations League-duel met Oranje vergeten. De bondscoach van de Rode Duivels moest een slimmigheidje in de slotfase van België-Wales bekopen met een rode kaart. De Spanjaard kan zich niet vinden in de uitsluiting, Eden Hazard herinnerde Martínez aan de straf die bij het pakken van een rode prent hoort. 

Nadat een bal in de laatste minuten van de wedstrijd over de zijlijn was gegaan, hield Martínez de bal bewust lang vast. Daarmee voorkwam hij een gevaarlijke tegenaanval van de Whelshe bezoekers. Scheidsrechter Ali Palabiyuik was niet onder de indruk van de actie van de bondscoach en schotelde hem een rode prent voor.

Die beslissing zorgt voor verbijstering in het kamp van België. "Ik zou ook graag willen weten waarom ik een rode kaart kreeg", steekt Martínez na afloop van wal, geciteerd door Het Nieuwsblad. "Ik pakte de bal vast en dat had misschien een gele kaart kunnen zijn, maar rood…" Doelman Thibaut Courtois is eenzelfde mening toebedeeld. "Een belachelijke rode kaart." De Real Madrid-keeper zag de arbiter 'de verkeerde kaart' trekken.

Met een knipoog sloot Martínez af. "De aanvoerder (Eden Hazard, red.) vertelde me dat je in België een etentje moet betalen bij een rode kaart. Dat zal ik doen", lacht de Spanjaard.

Door de uitsluiting zal in de laatste groepswedstrijd van de Nations League groep D niet Martínez, maar Thierry Henry de leiding hebben over België. Om de Final Four te bereiken moet er in ieder geval met drie doelpunten of meer verschil worden gewonnen van Nederland.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie