Nieuws

'Uitbarsting aan Nederlands talent, Polen als een adelaar zonder klauwen'

'Uitbarsting aan Nederlands talent, Polen als een adelaar zonder klauwen'

23-09-2022 07:25

De Poolse media zijn unaniem in hun verdict over de wedstrijd Polen-Nederland: Oranje is een stuk verder. Het elftal van Louis van Gaal maakt indruk aan de bal. Er wordt geconcludeerd dat de koploper van groep D nauwelijks in de problemen kwam tegen de Biało-czerwoni.

'Een onaangename avond in het nationale stadion', kopt Gazeta Wyborcza. 'Nederland danst en Polen keek toe.' De krant besteedt vooral aandacht aan het feit dat het Poolse voetbal in de lift leek, maar na drie nederlagen op rij de nationale ploeg weer met beide benen op de grond staat. Wyborcza zag Oranje het spel dicteren en een schitterende openingstreffer van Cody Gakpo. 'Er was tempo, er was finesse. Er was een uitbarsting van een paar seconden aan talent van mensen die ervan houden om mooi voetbal te spelen.'

'Een adelaar zonder klauwen'

De krant Rzeczpospolita is het grotendeels met de analyse van Wyborcza eens. De aanvallende onmacht van Polen werd gevangen in een fraaie metafoor. 'Polen was als een adelaar zonder klauwen.' RP analyseert dat de ploeg van Czesław Michniewicz eigenlijk geen schijn van kans maakte tegen het hoger aangeslagen Nederlands elftal. Na de 0-2 verdween het geloof in een goede afloop. 'Het liep vervolgens volgens het script van Louis van Gaal. Zijn spelers dicteerden het spel, streelden de bal en de Polen zagen eruit als smeden naast houtsnijders.'

Fakt24 trekt drie conclusies naar aanleiding van de nederlaag. De krant wijt het gebrek aan goede toevoer voor de spitsen Arek Milik en Robert Lewandowski als één van de redenen voor de nederlaag. Daarnaast ziet Fakt 'eenzaam' voorin staan en een uitblikkende Pjotr Zielinski. 'Maar er was één probleem: het slechte spel van zijn collega's.' De tactische keuzes van Michniewicz maakten eveneens weinig indruk. Het dagblad had liever gezien dat de keuzeheer voor een formatie met 3 verdedigers had gespeeld tegen de 3-5-2 formatie van Oranje.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!