Nieuws

Van Gaal looft uitblinker: 'Hij heeft alles om een goede nummer 10 te worden'

Van Gaal looft uitblinker: 'Hij heeft alles om een goede nummer 10 te worden'

23-09-2022 07:05
0

Louis van Gaal is trots op de verdedigende prestatie van Oranje op bezoek bij Polen (0-2). De 71-jarige bondscoach genoot daarnaast van de openingstreffer, waar Cody Gakpo zijn visitekaartje afgaf in dienst van het Nederlands elftal.

In zijn analyse na afloop van het duel stond Van Gaal stil bij het feit dat Remko Pasveer en zijn defensie geen tegendoelpunt hoefde te slikken. "We hebben heel weinig weggegeven tegen toch een fantastische spits als Robert Lewandowski en in tweede helft ook Arek Milik", zegt Van Gaal tegen de NOS.

Het eerst doelpunt - over 21 schijven - leverden de Oranje-spelers een staande ovatie op van de keuzheer. "Ik sprong niet voor niets op van de bank. Dat doe ik normaal nooit." Gakpo was eveneens blij met het doelpunt. "Dit is waarvoor we trainen", zei de PSV-sterspeler tegen de publieke omroep. "Ik denk dat we vast aan de bal zijn. We doen het goed met zijn alllen. Je ziet hier dat we opties aan elkaar bieden. Dat doen we goed, maar kan nog beter."

Als nummer tien maakte Gakpo een sterke indruk. "Hij heeft zijn taken goed uitgevoerd", vervolgt Van Gaal. "Hij speelt zelf liever van de linkerkant, maar hij heeft alles om een goede nummer tien te worden", aldus de bondsoach.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie