Nieuws

NOS-analisten lovend over Timber en Van Gaal: 'Alles klopt wat hij zegt'

NOS-analisten lovend over Timber en Van Gaal: 'Alles klopt wat hij zegt'

23-09-2022 06:53 Laatste update: 07:50

Het spel van het Nederlands elftal én de analyse van Louis van Gaal hebben indruk gemaakt op Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk. De NOS-analisten zijn onder de indruk door de manier waarop de bondscoach over voetbal kan praten.

Dankzij doelpunten van Cody Gakpo en Steven Bergwijn won Oranje donderdag van Polen: 0-2. Voorafgaand aan het duel lag Van Gaal geregeld in de clinch met de pers en baarde hij opzien door zijn uitspraken. "Tijdens zo'n persconferentie denk je echt dat hij niet spoort", meent Van der Vaart bij de NOS. "Als je zo tegen journalisten gaat doen. Maar als hij dan over voetbal praat, dan weet je dat hij zo'n ongelooflijk goede trainer is. Het klopt allemaal wat hij zegt."

Daar was zijn college Van Hooijdonk het roerend mee eens. "Het is zo boeiend wat hij vertelt, hij praat absoluut geen onzin." Van der Vaart genoot van het spel van Oranje. "Ik vond de eerste helft heel erg leuk. De invallers deden het goed, dat is goed om te weten voor Van Gaal. Toen Frenkie de Jong werd afgesloten door Marten de Roon kneep ik 'm een beetje, maar hij heeft het uiteindelijk prima gedaan. Het is lang geleden dat we aan de bal zo dominant waren. Dat hebben we lang niet gehad."

Individuele uitblinker

Volgens het duo oud-internationals was er één grote uitblinker: Jurriën Timber. "Ik vind het gemak waarmee hij zijn wedstrijden speelt ongelooflijk", zegt Van Hooijdonk. ""Het is zijn negende interland, maar het lijkt wel alsof hij er tachtig gespeeld heeft. In aanvallend opzicht doet hij ook mee. Hij is niet groot, maar hij heeft zó de focus op de duels. Ik vind het echt geweldig. 21 jaar... Hij is geruisloos in het elftal gekomen", besluit de voormalig spits zijn lofzang.

Van der Vaart: "Zou hij een hartslag hebben? Hij is namelijk zo koel", knipoogt Van der Vaart, zelf goed voor 109 interlands. "Echt indrukwekkend hoor."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!