Nieuws

Pasveer (38) grapt na geslaagd Oranje-debuut: 'Bondscoach maakt goede keuzes, hè'

Pasveer (38) grapt na geslaagd Oranje-debuut: 'Bondscoach maakt goede keuzes, hè'

23-09-2022 06:40 Laatste update: 07:49

Remko Pasveer maakt op 38-jarige leeftijd zijn debuut voor het Nederlands elftal. De doelman won met Oranje op bezoek bij Polen met 0-2 en spreekt over 'één van de mooiere avonden' van zijn leven.

Op bezoek in Warschau werd de keeper nooit écht getest. Na afloop was de Ajax-doelman vooral bezig met het feit dat hij überhaupt voor het Nederlands elftal gespeeld had. "Een paar jaartjes terug had ik dit niet kunnen dromen", zegt Pasveer tegen ESPN. "De laatste maanden zat het er wel een beetje aan te komen, ook omdat er veelvuldig contact was. Maar nu mocht het eindelijk zo zijn."

Het was voor de buitenwacht een verrassing was dat Pasveer vanaf de eerste minuut begon, in plaats van de beoogde eerste doelman Jasper Cillessen. "De bondscoach maakt goede keuzes, hè", vervolgt Pasveer met een knipoog. "Ik wist het vrij snel toen ik aankwam. Leuk nieuws, voor de rest was het focussen op de trainingen en de jongens zo goed mogelijk leren kennen."

De penaltytest

Dinsdag stond in het teken van het stoppen van strafschoppen. Louis van Gaal laste daar zelfs een speciale training voor in. Of Pasveer op basis van die prestaties tegen Polen mocht beginnen? "Dat weet ik zelf ook niet. We hebben wat testen gedaan. Wat er uitkomt, krijgen we nog te horen. Ik heb geen bal tegengehouden, dus ik denk niet dat ik op basis van die tests keepte."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!