Nieuws

Van Gaal: 'Ik denk dat Memphis niet zal spelen zondag en Berghuis ook niet'

Van Gaal: 'Ik denk dat Memphis niet zal spelen zondag en Berghuis ook niet'

22 september - 23:49 Laatste update: 22 september - 23:49
0

Louis van Gaal is erg tevreden over het optreden van Cody Gakpo bij Oranje. Tegelijkertijd is de bondscoach bezorgd over de blessure van Memphis Depay en bespreekt hij ook het optreden van debutant Remko Pasveer.

"Ik vond dat Cody Gakpo zowel bij balbezit als bij balbezit van de tegenstander zijn taken goed heeft uitgevoerd", aldus Van Gaal bij de NOS. "Het was een goede les voor hem en een goede ontwikkeling. Hij wilde zelf liever vanaf de linkerkant spelen, maar voor mij heeft hij alles om een goede 10 te worden. Hij heeft weer gescoord ook, dat is ook belangrijk. Het was een wereldgoal, hè. Ik sprong ook van de bank af. Dat doe ik normaal gesproken niet. Het was een topgoal."

Van Gaal maakt zich wel zorgen over bepaalde blessuregevallen. "Ik denk dat Memphis niet zal spelen zondag en Berghuis eigenlijk ook niet. Het is een rugblessure en dat duurt meestal langer dan een paar dagen." Ook Frenkie de Jong ging uit voorzorg naar de kant. "Hij had wat spanning op de spieren, maar hij verwacht dat hij gaat spelen. En hij kent zijn eigen lichaam."

Ook debutant Pasveer maakte een goede indruk, al is Van Gaal kritisch. "Ik heb nog wel wat aan te merken op hem, maar hij behoudt de nul en dat is belangrijk. Dat doet het hele team. Hij heeft het geluk dat de balbezit tegenstander-functie negentig minuten lang heel goed werd uitgevoerd. Ik ga niet met jou overleggen wat hij niet goed deed."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie